marți, 28 iunie 2016

Un nou referendum privind apartenenta Marii Britanii la UE ?




             Vointa poporului trebuie sa fie mereu suverana atat atunci cand decide parasirea UE, cat si atunci cand are o alta optiune!
          Daca in intervalul necesar pana la finalizarea negocierilor aferente BREXIT (circa 2 ani, in caz ca acestea vor fi totusi demarate), deci inainte ca negocierile sa fie incheiate si / sau sa intre in vigoare iesirea UK din UE, nimic nu poate impiedica electoratul britanic sa revina asupra optiunii initiale!
          Si aceasta cu atat cu atat mai mult cu cat, nu este deloc exclus, ca unele evolutii subsecvente referendumului din 23 iunie a.c. sa nu fie tocmai incurajatoare in directia mentinerii ideii de retragere a Marii Britanii din UE. 
          Posibilitatea unor asemenea dezvoltari este deja confirmata din plin si de cele circa 3 milioane de semnaturi ale cetatenilor britanici, deja colectate, post 23 iunie a.c., in favoarea convocarii unei noi consultari populare in domeniu.
          In ambele cazuri, insa, cu UK in sau out, UE are nevoie urgenta de o "primenire" consistenta, inclusiv din punct de vedere al revizuirii Tratatelor Uniunii, prin convocarea unei noi Conferinte Inter-guvernamentale!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu