miercuri, 16 decembrie 2015

Legea oieritului

De cata prostie (sau ticalosie) este nevoie pentru a limita numarul de caini la o stana, indiferent de marimea stanei! Pot fi stane de cateva zeci, de cateva sute, iar altele chiar de cateva mii de oi! Si atunci, cum sa impui o asemenea nerozie!
In plus, conditiile de oierit difera semnificativ in spatiul UE: unele sunt conditiile in vestul Europei, unde nu mai intalnesti, practic, ursi si lupi si cu totul altele in arealul Carpatilor, unde exista cea mai numeroasa populatie de ursi si lupi din Europa!
Si apoi, chiar daca am presupune ca exista minti atat de birocratice la Bruxelles care sa aiba in vedere o reglementare stricta in domeniu, Romania, in calitatea ei de stat membru al UE, nu este obligata sa accepte “tel quel” orice norma care incalca flagrant un interes national evident!
Astfel, de la orice reglementare UE, inclusiv de la cele supuse procedurii legislative ordinare, se poate face exceptie, in baza unor argumente solide fundamentate pe ideea salgardarii unui interes national, iar promovarea oieritului romanesc intra, in mod indiscutabil, in aceasta categorie!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu